På Roberts!

Är på Robertstrafikskola och väntar på att få börja köra! Och som ni ser så bloggar jag:) Det visade sig att bloggappen nyss lanserats! Vad jag har väntat på detta och kunde ju inte komma lämpligare nu kanske jag ändå kan blogga lite oftare:)





Lite glesare mellan inläggen

Just nu känns det som att jag är mer inne i stan än hemma, eller känns och känns det är så! Ungefär 12 timmar varje dag är jag inne i stan just nu och det beror ju på att vi håller på att skola in Minou som jag skrivit om tidigare och sen har jag även börjat jobba en timma tidigare. Och det gör egentligen inte mig något jag trivs ju riktigt bra på jobbet! Men det är mycket som får uteslutas på grund av tidsbrist och då bland annat bloggen som ni kanske märkt! För självklart är det Minou och Andreas som är viktigast när jag är hemma:) Men ni vet läget i alla fall, och ibland blir jag ju bara så himla sugen på att blogga men tyvärr finns inte tiden där! Men något inlägg här och där kommer nog i alla fall om än det blir lite glesare mellan dom än tidigare!



Snabbt,snabbt

Blir ett snabbt, snabbt inlägg innan jag kör igång på jobbet! Blev stressigt imorse som vanligt, såg nämligen fel på tiden vi skulle vara på dagis..men hann som tur var i tid ändå! Och vi var på plats i lite över en timma och det gick bara fint, jag gick undan till ett annat rum så Minou fick vara själv med fröken och dom andra barnen. Och det gick bara fint, hon tittade inte ens efter mig!

Och dom blev så glada på dagiset att vi valde deras dagis istället för det som är närmare oss, men det känns verkligen som ett fint dagis, trevlig och engagerad personal:) Bara tummen upp alltså! Och det är såklart magkänslan som får styra och inte läget i detta fallet!

Minou följde hem med farmor där hon är på dagarna när vi jobbar, och jag åkte in till stan. Har varit förbi Synoptik och lånat lite bågar som jag ska testa ikväll!! Men nu ska jag sätta igång och jobba, ha en fin dag allihopa!



Idag= städ & fixardag!

Fullt upp idag, planen är att tömma tvättkorgen på tvätt, övningsköra, färga håret, städa, fylla i papper från dagis...Så som sagt så är det mycket som ska göras idag, ska även bära ut lite möbler från Minous rum!

Förresten på tal om dagis ja eller förskola som det heter nu för tiden, dock tycker jag det låter mer mysigt & trevligt med dagis:) men hur som helst ringde jag förra veckan till Piteå Kommun för att höra om vad som hänt med våran ansökan! Vi skickade in ansökan en vecka tidigare och sökte då dagisplats från och med det datum som vi sökte. Hur som helst så fick jag svaret att det fanns inga platser lediga på det dagis vi sökt i första hand och dessutom var det barn i kö innan oss också.

 Okej inte mycket att göra åt det, men jag bad henne kolla upp andra dagis i kommunen då vi kände att det är ganska bråttom att få en plats fortast möjligt och att var det skulle vara spelade då mindre roll. Hur som helst så frågade jag även om privata förskolor, första gången jag frågade fick jag inget svar och andra gången jag frågade (i ett samtal senare på dagen) fick hon ur sig om ett privat dagis. Jag kollade upp numret och ringde dit, det visade sig att det fanns platser lediga! Flera dessutom! Och inte ett ord om detta ställe förrens jag nästan tjatade på henne för att hon skulle säga nåt privat dagis.

 Ja ja inget mer om det, vi åkte dit dagen efter och inskolningen fick börja samma dag! Ett toppen dagis, och det kändes verkligen bra i magen när vi var där! Även dagen efter åkte vi dit, och var där en timma.

I fredags fick jag samtal från dagiset vi sökt i första hand, nu fanns det en ledig plats!!! Men hur tusan är det då möjligt undrar jag?! När hon på kommunen sa att det var fullt + barn på kö! Helt ofattbart, i alla fall så fick jag den här helgen på mig att fundera om vi ska ta den platsen eller inte!

Kan ju säga att jag kommer ringa upp kvinna på Piteå Kommun och höra hur hon egentligen tänkt här! För det låter ju konstigt att flera barn tackat nej till platsen på bara några dagar. Nej jag blir bara så otroligt arg, med tanke på att jag sa att det verkligen var panik med att få en plats då både jag och Andreas jobbar heltid nu! Och när man säger att man behöver plats fortast möjligt varför nämde hon då inte att det fanns lediga platser på det privatadagiset på en gång! Jag fick ju verkligen dra det ur henne...Nej usch och fy!!

Ja ja nog om det ska slå henne en signal imorgon och nu ska jag ta tag i städningen här hemma!



Lördagsmys!

Håller på att tända lite ljus här hemma och sedan blir det att börja med middagen - taco! Sen blir det mys framför tv resten av kvällen, godis och chips till mig och Andreas och Minou får gurka och hemmagjord dipp på dill och gräslök att dippa i:)

En av ljusen här hemma, bara vanligt vatten, matolja och speciella plasthållare med vekar och sedan en vas från Ikea. Sen kan man ju dekorera hur man vill, här har jag stenar i orange (så det matchar kuddarna och plädarna:) och två prydandsfigurer! Det bästa med dessa "ljus" är att det både lyser uppåt och neråt, superfint! Och ännu finare är det i verkligheten!





Lördag

Hej på er! Så underbart att det är lördag:) Ska nog ut och köra bil en stund och sedan funderar jag om det blir att åka in till stan en sväng!

Prinsessan för en stund sedan:)





Stressigt

Blev stressigt imorse, som vanligt då med andra ord:) Så hann inte med att kika in här något! Har varit på förskolan en timma idag med Minou, och sen har jag varit en sväng förbi farmor och nu blir det jobb.





Inskolning

Vi har varit och hälsat på en förskola idag som jag ringde igår, allt var toppenbra! Trevlig och engagerad personal, fina lokaler och allt kändes verkligen bra! Så bra att besöket idag fick bli första inskolningsdagen:) Så imorgon ska vi dit igen, och få schema för kommande vecka!





?!

Jag höll på att få en chock då jag klev in i sovrummet för en stund sedan, hur hann jag dra fram så mycket kläder imorse och hur kunde jag då glömma detta?! Helt otroligt! Jag tror att jag ska skynda mig ut från sovrummet på morgonen så jag slipper se eländet:) Jo så får det bli!



Rast nu

Har middagsrast nu så passar på att kika in och säga hej! Blev Tindrasallad till middag för min del idag, och efter att jag köpt maten gick jag förbi Village som ska öppna till veckan?! Hur som helst så hade dom ställt ut tidningställ med deras kataloger som man fick ta:D Så deras katalog har varit mitt middagsällskap idag, mycket fint hade dom verkligen så jag ser fram emot att kika in där när dom öppnat.



Första lektionen avklarad:)

Körlektionen på morgonen gick bara bra! Fick börja med att träna på krypkörning på Nolia parkeringen, och när jag lärt mig det fick jag köra ut på vägen och köra runt på Djupviken. Trodde inte att jag skulle få köra på vägarna idag, då jag inte kört så mycket innan så det kom ju som en överraskning! Men kul var det verkligen, och det trodde jag aldrig att jag skulle tycka:) Ser verkligen fram emot nästa vecka då nästa lektion är!

Men nu är det jobb som gäller för mig, ska bara hämta ett glas vatten och sedan sätta igång!





Ögonskuggor!

Är lite sugen på att klicka hem en sån här ögonskuggpalett från Nelly, kul med så många olika färger! Oftast håller man sig ju till samma färger som alltid, och de jag använder mest är brunt! Men det är ju alltid kul att testa på nya färger och med denna får man ju verkligen chansen att göra det. Priset för den stora är 199:-, inte alls så dyrt!





Idag

Hemma från jobbet och har bytt om till mjukisdressen från H&M som redan blivit en stor favorit, förstår inte hur jag kunde leva utan den! Annars allt bra med mig, haft en trevlig dag på jobbet och nu så har jag fått mysa lite med Minou innan hon somnade bredvid mig i soffan!

Gjorde en bulle på huvudet...fasiken vad konstigt det låter men ni kanske förstår vad jag menar ändå?! Alltså tupera luggen så det blir en liten bulle och sedan spänna fast med hårklämmor! Ville bara förklara i fall ni undrar över håret på bilden, och nästan så att jag hör hur flitigt intresseklubben antecknar nu:P



Imorgon blir det få eller inga inlägg alls då jag kommer att vara borta från halv sju på morgonen till halv tio på kvällen!!! Fast får jag det att fungera med tidsintällda inlägg så kanske det dyker upp nåt i alla fall:)

Nu blir det snart SOA och seda krypa ner i en renbäddad säng, vilken lyx att komma hem till det:) Världens bästa sambo som fixat det!

 





Röda korset och sen jobb:)

Minou hade visst raderat inlägget som jag skrev nyss! Och alldeles innan dess var hon påväg att kasta ner mitt läppstift i tolaetten, bustjej:) Hur som helst så skrev jag att jag ska fara på en stund, först förbi Röda Korset och betala en pryl som jag vunnit på en budgivnig och sedan blir det jobb 12.00-21.00:)






Två bokade

Nu har jag bokat körlektion och inte bara en utan hela två stycken! Och första lektionen är redan imorgon klockan sju, spännade:) Nu får ni allt önska mig lycka till! Jag är glad så länge jag inte krockar eller kör över någon stackare, så för er egna säkerhet håll er inne imorgon! Nej men det kommer nog att gå bra det här:)